غلاغه به خونه ش نرسید نوشته ابوالفضل زرویی نصرآباد با صدای نیما رئیسی
“حکایت آن جوان که از ولایت غربت به جابلقا رفت!”
چیست؟
غلاغه به خونهاش نرسید مجموعهای از ۵۶ حکایت افسانه ای طنزآمیز از «ولایت غربت» و «ولایت جابلقا» است. نویسنده در این کتاب، قصههای قدیمی ایرانی و غیرایرانی را با مفاهیم امروزی مخلوط کرده و حکایتهای زیبای طنزآمیزی خلق کرده است. زرویی خود دربارهی این کتاب نوشته است:
«از من میپرسند قصهی افسانه چطور به فکرت میرسد؟ آیا از جایی داستانشان را میخوانی و با دستکاری به افسانه تبدیلشان میکنی؟ واقعیت این است که من قصهی افسانه را پا به پای شما که خوانندهی افسانه هستید، مینویسم و حتی از یک جمله یا یک کلمهی بعدش خبر ندارم…»
چرا بخوانم؟
- اگر میخواهید حکایت شترمرغ نری را که تخم میگذاشت، کشاورزی میکرد، سواری میداد و نان میپخت را بدانید
- اگر میخواهید بدانید سرنوشت آدم، پس از آن که صبح پا میشود و میبیند دُم درآورده، چه میشود
- اگر میخواهید نحوهی پیدا کردن شوهر از داخل کامپیوتر را بفهمید
- اگر میخواهید حکایت زندگی کیت وینسلت پس از جدا شدن از لئوناردو دیکاپریو در فیلم تایتانیک را بدانید
- و اگر میخواهید سر از ماجرای عروسی اکبر و امداد خودرو دربیاورید
کتاب غلاغه به خونهاش نرسید، کتابی کاربردی برای شما خواهد بود.
چرا کتاب صوتیاش را گوش کنم؟
کتاب صوتی غلاغه به خونهاش نرسید با صدای نیما رئیسی منتشر شده است:
- صدای گرم و صمیمی نیما رئیسی، کتاب را جذاب کرده است. نیما رئیسی در طول همهی حکایتها انرژی و سرزندگی خود را حفظ میکند.
- نیما رئیسی بی آن که به دام لودگی بیفتد، با لحنهای مختلف داستانها را نقل میکند و به جذابیت کار میافزاید.
- موسیقیهای مرتبط با حکایتها که هم نشاطآور است و هم زیبا، اول و وسط و آخر حکایتها پخش میشوند.
ناشر این کتاب صوتی، نوین کتاب گویا بوده است.
ماجرایش چیست؟
همهی حکایتهای غلاغه به خونهاش نرسید با عبارت آشنای «یکی بود یکی نبود…» آغاز میشوند و بعد، از همان آغاز، طنازی و شیرین بیانی شروع میشود. حکایت هایی که لبخند به لب شما میآورند و گاهی به قهقههتان میاندازند و در آخر با عبارت «غلاغه به خونهاش نرسید» تمام میشوند. گاهی در میان داستان، “توضیح نگارنده، توی پرانتز”، فضای داستان را توضیح میدهد و بعد هم پرانتز بسته میشود و ادامهی حکایت. گاهی هم شخصیتهای داستانها از “نگارنده” گله میکنند که چرا میان داستان آمده و قهر میکند و داستان را به مسیری دیگر میکشاند.
بخشی از کتاب
«پیرمرد، تور ماهیگیریاش را پرت کرد توی دریا و پری دریایی را گرفت و آورد توی قایق. پیرمرد رو کرد به پری دریایی و گفت: «ای پری دریایی، یا باید کام دل مرا بدهی یا تو را میبرم در ساحل میفروشم.» پری دریایی با تعجب نگاهی به پیرمرد انداخت و گفت: «واه واه خاک عالم! پیرمرد، از ریش سفیدت خجالت بکش. چی چی را باید کام دلت را بدهم؟» پیرمرد که مشکوک شده بود، گفت: «ببخشید، مگر شما پری دریایی نیستی؟» پری دریایی گفت: «نه که نیستم. اگر نمیدانی، بدان و آگاه باش که نام من «کیت وینسلت» است و من با «لئوناردو دی کاپریو» در آن کشتی تایتانیک نشسته بودیم که کشتی غرق شد و «لئوناردو» مرحوم گردید و من در این آبها سفیل و سرگردان بودم که شما آمدی.»
نویسندهاش کیست؟
ابوالفضل زرویی نصرآباد متولد ۱۳۴۸ در تهران است. او را به عنوان «قلندر طنز ایران» میشناسند. او همچنین به خاطر سبیلهای بلند و عجیبش در میان طنزنویسان مشهور است. علی موسوی گرمارودی هم به او لقب «عبید زاکانی طنز معاصر» داده است.
زرویی نصرآباد که در گل آقا، همشهری، جام جم و… مطالب طنز نوشته است چند کتاب به زبان طنز یا دربارهی طنز دارد مانند: «افسانههای امروزی»، «رفوزهها»، «خاطرات سر پروفسور حسنعلیخان مستوفی» به زبان طنز و «وقایعنامهی طنز ایران» و «حدیث قند» دربارهی طنز٫ او کتابی نیز به نام «ماه به روایت آه» درباره ی زندگی حضرت ابوالفضل دارد. زرویی نصرآباد کتاب صوتی دیگری هم به نام «با معرفتهای عالم» دارد، که در آن بعضی شعرهایش را با دکلمه خوانده است.
مهدی زارع، آهنگساز این اثر، برای کتابهای صوتی مجموعه داستان تنور (هوشنگ مرادی کرمانی)، پنج انگشت (مصطفی رحماندوست) و جاناتان مرغ دریایی (ریچارد باخ) نیز آهنگ ساخته است.
نشر نیستان این کتاب را به همراه دو کتاب “رفوزه ها” و “حدیث قند” در نمایشگاه کتاب سال ۹۰ رونمایی کرد.
کتاب صوتی غلاغه به خونه ش نرسید، نوشته ی ابوالفضل زرویی نصرآیاد را می توانید از سایت نوار دانلود کنید.